Say (O Muhammad ) : "He is Allah, (the) One"Allah-us-Samad (The Self-Sufficient Master, Whom all creatures need, He neither eats nor drinks)."He begets not, nor was He begotten;"And there is none co-equal or comparable unto Him." (surah al-ikhlas,al-quran)

The Prophet (peace and blessings be upon him) said,

"Almighty Allah says, "I am –absolutely- in no need of partners. Whoever does a deed for the sake of others as well as Me, I leave that person and that deed." (Muslim)

Saturday, June 12, 2010

Harga cicak Tokke/Gecko mahal..Berjuta-juta ringgit sekilogram $$$

27 respon

Tokke @ gecko
Sebut sahaja pasal tokke atau gecko mesti  terdetik difikiran kita binatang seperti cicak besarnya seperti  biawak yang berharga berjuta-juta ringgit jikalau berat binatang tersebut mencecah 1kilogram keatas.
Wah mahalnya sepsis tokke ni… sapa tak mau jadi kaya mengejut…  

Pada 8 may 2010 yang lalu kalau tidak silap, seorang pemuda Malaysia di Kalabakan, Sabah mendakwa dia telah menemui seekor cicak gergasi seberat 64 kilogram di kawasan hutan sempadan dengan Kalimantan, Indonesia .
Jikalau sebut pasal tokke di sabah ni siapa tidak kenal… 1 malaysia sudah tau..bukan setakat Malaysia malah indonesia. tokke kini menjadi buruan ramai disebabkan harganya yang mahal dipasaran. Di percayai tokke ini adalah merupakan salah satu bahan untuk membuat ubat tradisional China.
Saya pernah melihat dengan mata kepala saya sendiri tokke ini. Ianya jinak dan saiznya lebih besar daripada cicak biasa (cicak yang biasanya menjadi mangsa dilastik  di dinding2 rumah oleh kita heheheh ^_^).
Apa yang saya tau, pemburu-pemburu tokke biasanya akan memelihara tokke berkenaan sementara waktu . kerana apa?? Mereka memeliharanya sementara waktu kerana mereka ingin mendapatkan saiz tokke yang besar dan berat. Maklumlah kan harga tokke bergantung kepada beratnya…

Kalaulah aku, aku pun mau cari cicak yang bernama tokke ni… mahal tu bro…!! sapa tak mau duit….$$$ … sekarang ini bukan mudah nak dapat duit…kena berusaha bersungguh-sungguh…. Haaaa, bagi yang nak mencari tokke tu carilah, tetapi berhati-hati….  Kalau korang mau cari tokke, tgk2 la di siling rumah tu, di dinding, belakang almari kah manalah tau ada seekor  dua tokke …hehehehe….
Apa-apa pun gud luck pencari tokke…^_^

27 respon:

RoslanKasim says:
August 31, 2010 at 10:14 PM

kalau nak jual cari aku - 350gram ke atas (RM20k tunai ) kalau tak sampai berat tu tak layan .

http://www.roslankasim.blogspot.com

Tokey Tokek says:
September 2, 2010 at 1:11 AM

sini harga lgg tinggi..sapa ada 50k cari aku

Anonymous says:
September 5, 2010 at 1:38 PM

yang berat antara 100 hingga 200 grm tak laku ke kalau ada yang nak beli harga murah pun tak pe/// lokasi tanjung malim perak kol atau sms kalau nak tengok tokek 017 3384776/013 4823034

Anonymous says:
September 30, 2010 at 10:05 AM

Saya ada menjual tokke....Berat 200gram ke atas.....0198076847

amir says:
October 23, 2010 at 8:48 PM

saya ade mejual tokke...mata berwarna hijau...call puad...0179888774

ferdaus says:
November 8, 2010 at 9:32 AM

salam,
saya ada tokke 400g , 2 ekor. saya nak jual dengan harga yang bersesuaian untuk 2 ekor tu... semasa jumpa 600g seekor. kalau sesiapa yang berminat sila post kan komen anda disini.. nanti saya akan hubungi anda.. tokke nie di temui di sebuah gua.. celoreng merah.. mata hijau.

harga cantik... boleh lego...
sila bid harga... lokasi perak.

by ferdaus

faizal says:
November 10, 2010 at 3:33 PM

Sesiapa yang mahu jual tokke yang seberat 300 gram ke Atas Boleh berurusan dengan saya... Kalau nak Tau more information call 0148034716
300 gram......RM 80.000

Kami ambil 300 gram keatas sahaja.....300 gram kebawah tidak dilayan

hadie says:
November 11, 2010 at 6:38 PM

bunyi mcm menarik je yg 400gram tu..mcm mn nak hubungi..

Anonymous says:
November 26, 2010 at 12:49 AM

saya kat area kl...sesaper minat nak dapatkan cicak hutan(tokke) untuk tujuan bela ngan sayer ader jual..80g =rm 500..banyak dah sayer jual untuk tujuan bela...call sayer di talian 017 3930362.tq

Anonymous says:
December 1, 2010 at 2:24 PM

ferdaus,sms 0175505932..400 ke atas..

Muhammad Arif says:
December 15, 2010 at 8:02 PM

kite ade n0k jual t0kke...sberat 200g....jadi sesiapa yang berminat nak beli t0kke.....hubungi 0139460662.....harga adalah rm1500 untuk dua ek0r......harga b0leh dirunding.....t0kke=1 ek0r besa 200g dan sek0r yng kecil besar ibu jari.....serious buyyer 0nly...

Anonymous says:
December 15, 2010 at 9:42 PM

firdaus.. dah jual ke? kalau belum sms saya 0122725253

Anonymous says:
December 16, 2010 at 9:55 PM

En. Firdaus
Tokke kamu dah jual? Kalau belum, tolong email aku di: nycky99@gmail.com dengan photo and harga offer kamu. Aku serius untunk beli kalua meet spec aku.

Terima kasih...
Nicky

Anonymous says:
January 4, 2011 at 8:48 PM

500gram- 6JUTA macam mana.. Sila hubungi 0129196911 shukri.

Anonymous says:
January 4, 2011 at 8:52 PM

siapa ada 500gram boleh hubungi shukri seperti di atas..

geckopokke says:
January 15, 2011 at 2:09 PM

kami ingin membeli cicak pokke anda dengan harga tersebut...dieksport ke usa utk penyelidikan perubatan... 330gm=100k,420gm=3j uta.harus mengikuti terma dan syarat pokke yg betul2 asli sahaja selepas di uji oleh pakar DR. yg di lantik...segala pengurusan agrement&lawyer di uruskan...segala transaction pmindahan wang dijalankan,mingikut terma&syarat undang2 WHO&BANK NEGARA MALAYSIA...HUBUNGI 017-2396413 http://geckopokke.webs.com

Tokek Sabah says:
January 18, 2011 at 8:07 AM

Salam Kenal.
Bukan senang untuk membela tokek ini sehingga ia gemuk dan sihat kerana tokek mudah mendapat stress. banyak kes tokek tiba-tiba kurang berat badan apabila hendak dijual.

Anonymous says:
January 19, 2011 at 1:27 AM

member ade nak jual pokke lump sum...40 ekor sumer...berat 200gram-220gram...RM50k..
1st come 1st serve

Hasan says:
February 7, 2011 at 12:48 PM

saya hasan ada menjual tokke gecko 150 to 200gram...harga 1k hingga 3k...sms 0163246072

fiq@kim says:
March 17, 2011 at 10:57 PM

sye ade brang 420gram..2 ekor...
harga klu blh bg yg trbaik dngan brat yg ade..[broka2 x main k]
___serius take only____

Anonymous says:
March 21, 2011 at 4:07 PM

saya ada seekor buaya kat bawah kolong umah nie....
ada sesape yang nak beli???
saya nak jual die nie....
hahahahhaha....

bell says:
March 22, 2011 at 11:41 AM

fiq-dah jual ke belum??mcm mana nak contact?

remy ku says:
August 11, 2012 at 11:00 PM

Saya ada menjual tok ke..berat 400gram..harga boleh dirunding area kuala nerang,kedah...jika berminat sila hubungi 0125391292

Anonymous says:
March 28, 2013 at 11:14 PM

Hellо! I know thіs is κind of οff tоpіс
but I ωas wonderіng if you kneω wheгe
I could get a captcha ρlugіn for my commеnt form?

I'm using the same blog platform as yours and I'm having problеmѕ finding onе?
Thanks a lot!

Also vіsit my page: hcg drops for weight loss

Anonymous says:
May 10, 2013 at 1:56 PM

Τhis pоѕt gives clear іdеa in ѕupρort of the
new νiewerѕ of blogging, that genuіnеly how tо do running a blog.


Take a loοk at my websitе hcg injections

Unknown says:
December 15, 2016 at 3:41 AM

Askum..sape2 ada nak jual pokke 13cm atas pm sya barat tak pnting yg penting panjang..sya serius call/whastapp segera 0145071873

Man Daniel says:
December 15, 2016 at 10:05 AM

Call 0145071873

Related Posts with Thumbnails
blogspot statistics