Say (O Muhammad ) : "He is Allah, (the) One"Allah-us-Samad (The Self-Sufficient Master, Whom all creatures need, He neither eats nor drinks)."He begets not, nor was He begotten;"And there is none co-equal or comparable unto Him." (surah al-ikhlas,al-quran)

The Prophet (peace and blessings be upon him) said,

"Almighty Allah says, "I am –absolutely- in no need of partners. Whoever does a deed for the sake of others as well as Me, I leave that person and that deed." (Muslim)

Tuesday, May 4, 2010

Kebangkitan Islam & Kajian Saintifik

2 respon
Mengikut para2 Awliya' kebangkitan islam itu akan berlaku
dalam masa 3 hingga 4 tahun ini.. Maksud kebangkitan itu
adalah keluarnya IMAM MAHDI untuk menghentikan segala
kekejaman yg telah dilakukan oleh manusia...

Kebangkitan itu akan berlaku di dalam waktu peperangan dunia
ketiga... ketika itu keadaan akan huru hara dan kacau bilau di
seluruh dunia...

Ketika baginda keluar, baginda akan bertakbir ALLAHU AKBAR
3X.. Lalu JIBRAIL a.s pun menyahut takbir itu beserta
seruan agar sluruh umat manusia pergi berbai'ah kepada
IMAM MAHDI....

Tatkala takbir itu, seluruh teknologi, elektronik, akan lumpuh...
tiada elektrik, komputer, internet dan apa juga yg bersangkut
paut dgn electromagnetic field... Pada masa itu keadaan jadi
'back to ancient'... berperang menggunakan pedang... tiada
lagi pistol, senapang, bom dan nuklear...

Ketika itu berlakunya malapetaka yang amat dahsyat... Gempa
bumi, banjir, ribut taufan di seluruh dunia... 1/3 populasi
manusia di muka bumi akan mati dalam malapetaka itu... 1/3
lagi akan mati kebuluran dalam seminggu... hanya 1/3 yg
terselamat...

IMAM MAHDI akan memerintah bumi selama lebih kurang 8-
10 tahun... IMAM MAHDI akan memerintah bumi dengan
dibantu oleh para menteri, wali, khalifah dan bala
tenteranya... Pada masa itu barulah bermulanya zaman
kebangkitan islam... IMAM MAHDI dan bala tenteranya akan
memerangi musuh2 islam... hinggalah semua manusia memeluk
agama islam...

Pada waktu itu semua manusia kaya raya... emas keluar dari
perut bumi seperti cendawan tumbuh selepas hujan... setiap
manusia ditiup cahaya iman di dalam hatinya... sehingga tiada
apa yg lebih bererti di sekelilingnya selain cintakan ALLAH...
Apabila keluarnya Dajjal hanya NABI ISA a.s yang boleh
membunuhnya...

Lalu turunlah NABI ISA a.s... Hanya baginda dapat
membunuh Dajjal... NABI ISA a.s akan mentadbir bumi
selama lebih kurang 40 tahun...
Kemudian barulah KIAMAT...

Serba sedikit info yg dpt sy kongsi bersama rakan2 seagamaku
sekalian... Jadi pergilah mencari guru2 rohani untuk bekalan
kita pada waktu yg hampir tiba ini...
Di sini sy ingin berkongsi tentang faktor saintifik pula...
(dipetik dari web2 di luar)
Untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru atau
planet x(oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya
yang berlaku setiap 3600 tahun. planet ini 100 kali ganda
besar bumi dan sama besar dengan planet Jupiter
(musytari). dijangkakan pada 2012 planet ini akan memberi
kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2
ke kedudukan terbalik (polar shifting) yang dijangkakan o
NASA.

Lintasan Planet Nibiru ke dalam sistem suria dikatakan bakal
memberikan impak yang dahsyat di bumi. Gempa-gempa bumi
terkuat dalam sejarah manusia moden akan terjadi ketika ini.
Setelah bumi bergerak sejajar dengan medan magnet Nibiru,
gempa bumi berskala lebih 9 skala Richter akan berlaku dan
akan dirasai banyak tempat di dunia. Ketulan ais di kutub akan
terbelah dan mencair, meningkatkan aras air laut sehingga
menenggelamkan banyak tempat di dunia. Gelombang tsunami
raksasa juga dijangkakan akan berlaku pada masa tersebut.
Gangguan elektromagnetik yang berlaku di planet-planet lain
dalam sistem suria ketika ini juga dipercayai disebabkan oleh
graviti Nibiru. Perubahan cuaca yang agak ekstrem ini juga
dipercayai berpunca daripada ketidakstabilan gelombang
elektromagnetik bumi akibat pengaruh Nibiru. Namun, kita
sebagai rakyat Malaysia yang masih mentah dalam astronomi
tidak mengetahui dan tidak didedahkan dengan pengetahuan
tersebut. Walaupun, kita sudah ada angkasawan, namun, kita
masih terlalu muda untuk melibatkan diri dalam sains angkasa
lepas. Kita hanya disuapkan dengan fenomena pemanasan global
dan perubahan cuaca dunia yang disebabkan oleh aktiviti
manusia sendiri. Walhal, pengaruh luar bumi juga turut
menyumbang kepada fenomena ini.

Kestabilan medan magnet bumi yang dipengaruhi oleh matahari
akan terganggu oleh lintasan Nibiru. Pergerakannya memasuki
sistem suria menyebabkan suhu teras bumi meningkat secara
mendadak akibat adanya pertambahan gerakan berputar di
dalamnya. Ketika teras bumi cuba mencapai keseimbangan bagi
perubahan mendadak dalam sistem suria, keadaan ini akan
menghasilkan kesan sampingan yang teruk antaranya perubahan
cuaca yang tidak stabil dan meningkatnya aktiviti gunung
berapi seperti yang berlaku sekarang.

Peningkatan suhu teras bumi mengakibatkan peningkatan
berkala pada aktiviti seismik dan gunung berapi. Gempa bumi
pun sering terjadi. Daerah pegunungan diancam bahaya lahar.
Kepanasan dari teras bumi bumi diserap oleh mantel dan
akhirnya kerak bumi mengakibatkan peningkatan suhu dasar
laut. Air laut yang semakin panas akan merubah pola arusnya,
taburan hujan berubah dan pola-pola meteorologi terganggu.
Mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku
banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak
menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat
akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu diantara bumi dan
matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan
seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah
di langit kelihatan)
AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan
menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan
sementara di banjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang
mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk
bumi akan lenyap.

Di norway misalnya, mereka membina sebuah gudang
menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan
ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana. (rujuk paper
bulan februari, kosmo, BH n lain2)
Untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU
or video kat youtube (nak forward besar sgt)..benarlah kata2
RASULULLAH satu ari nanti bumi akan hancur dan satu zaman
dipanggil back to ancient berlaku di mana segala teknologi
pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba,
berperang dengan pedang cara kuno. jadi bersedialah kita
umat islam...ALLAHHUAKBAR

Dan jika makluman ahli sains angkasa itu salah, maka
hendaklah kita jadikan renungan dan iktibar. Marilah kita
muhasabah diri kita. Kita diminta oleh Rasullullah SAW untuk
membaca, memelihara dan menyebarkan Al Quran. Perkara
kiamat adalah ketentuan Allah yang mutlak dan pasti akan
berlaku. Yang penting bagi kita adalah bersedia untuk
menghadap ALLAH.

Adakah kita telah bersedia?

Sesungguhnya tiada ALLAH jadikan sesuatu di dunia ini tanpa
sebab... Ya Musabbibal asbab...

“Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak
yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan
(mengembangkan Islam), dan menyuruh berbuat
segala perkara yang baik, serta melarang
daripada segala yang salah (buruk dan keji). Dan
mereka bersifat yang demikian ialah orang-orang
yang berjaya.” ( surah Ali Imran : 104 )


untuk perkongsian bersama..sumber drpda http://peace-upon-you.blogspot.com/ ..

2 respon:

NiZaM Limited says:
May 8, 2010 at 9:54 AM

nice entri..Islam ngn Sains mmg selari.
mane yg Islam benar atau tak benarkan. pasti ada Kajian Sains yg dpt terangkan kenapa satu2 perkara tu dilarang..ye tak?

Labuan Perception says:
May 8, 2010 at 7:32 PM

trima kasih...Islam itu adalah jawapan bagi semua soalan didunia ini...ada sebab mengapa islam melarang sesuatu perkara..smua itu adalah utk kebaikan umat manusia juga..

memang ada kajian sains yg dpt menerangkan kenapa sesuatu perkara dilarang oleh Islam...

cthnya, minum arak dilarang oleh Islam..apa sebab dia?? sebab arak itu mematikan akal yang waras dan merosakkan kesihatan..

Related Posts with Thumbnails
blogspot statistics